Emel staat voor kinderschoentjes van de hoogste kwaliteit. Uitstekende zorg voor de gezonde ontwikkeling van de kindervoet wordt gecombineerd met hip, hedendaags design.

 

Het huidige aanbod omvat 700 modellen in 23 maten; ieder jaar komen 120.000 exemplaren terecht bij blije ukkies over de hele wereld.

 

250
modellen
0
maten
50000
exemplaren

Waarin onderscheidt Emel zich van andere kinderschoenen?

Handgemaakt

Alle schoentjes worden met de hand genaaid, omdat alleen de handen van een echte expert aanvoelen wanneer het verfijnde, delicate natuurleer ideaal op spanning is. In de werkplaats werken 32 personen. Ieder van hun is een ervaren professional die bewust is van zijn of haar bijdrage aan het loopplezier van kleine kinderen.

Eersteklas grondstoffen

Het natuurleer dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van de schoentjes wordt bereid zónder kankerverwekkend chroom. De eigenaresse van ons bedrijf kiest zelf het leder uit, dat afkomstig is uit Polen, Spanje en Italië. Als aanvullend materiaal wordt textiel gebruikt en geen kunststof. Zo kan het voetje van het kind goed kan blijven ademen.

Het laten rusten van leder

Een uitstekend eindresultaat vraagt om een geduldige, vakkundige benadering. Na het spijkeren worden de Emel-schoentjes 12 tot 36 uur weggelegd om te rusten, zodat de spanning van het leer rustig kan verminderen en de schoentjes hun vorm behouden. Bij massaproductie is hier geen tijd voor en worden vaak plastic schoenspanners gebruikt.

Verantwoord design

Emel-schoentjes worden ontworpen met het oog op een gezonde ontwikkeling van de kindervoet. De zool speelt hierbij een zeer belangrijke rol, omdat het voetje via de zool in contact staat met de ondergrond. Daarom worden alle first shoes ofwel babyschoenen van Emel voorzien van een speciaal vormgegeven zool, die niet alleen in eigen beheer wordt ontworpen, maar ook geproduceerd. Zo blijft de hoge kwaliteit voor ieder exemplaar gewaarborgd.

Verder onderscheidt Emel zich door een uniek design van de volgende schoenelementen:

– dunne, stevige binnenzool – deze zorgt ervoor dat de buigpunt van de schoen gelijk ligt met de buigpunt van het voetje. De zorgvuldige plaatsing van de binnenzool is alleen mogelijk dankzij het vakkundige handnaaiwerk van de medewerkers,

– zachte hielkapcorrigeert de positie van het voetje, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. Bovendien vergemakkelijkt de speciale hielkap het opstaan,

– inlegzooltje – bewust zónder hielvoering. Bovendien past het zooltje zich ter hoogte van de teentjes aan, aan de vorm van de kindervoet.

Garantie, certificaten en awards

De topkwaliteit van Emel-schoentjes wordt ten eerste onderbouwd door de levenslange garantie die de producent biedt op alle kinderschoenen.

Bovendien heeft Emel de volgende onderscheidingen ontvangen:

– een certificering voor de Hoogste Kwaliteitsgarantie [Guarantee of the Highest Quality], uitgereikt door de E.U.
– een onderscheiding voor het unieke karakter van de schoentjes, uitgereikt op de 26e Internationale Tentoonstelling van Specialistisch Schoeisel in Kiev;
– het Europese ECO – kwaliteitscertificaat, uitgereikt in het kader van het Green Certificate Program, een onderscheiding voor ecologisch verantwoord ondernemen;
– in Polen, het thuisland van de producent, heeft Emel verder vele onderscheidingen en awards ontvangen op het gebied van kwaliteit, gezond schoeisel, kindvriendelijkheid, alsmede vele consumentenprijzen.

Bekijk ons aanbod van EMEL schoentjes